Yorick de Lange

Oprichter Trainer/coach
Regio
Zuid-Holland
Vestiging locatie
Den Haag
Specialisaties
  • NLP
  • Systemisch werk
  • ATA
Certificaties
  • ICF – geaccrediteerde opleiding afgerond.
  • Certified Actiontypes Practitioner
  • NLP Master Practitioner
  • CHAP Happiness Institute – CHAP practitioner

Wie ik ben

Ik ben Yorick de Lange en ik woon in het centrum van Den Haag met mijn tweeling zoon en dochter van 9.
Mijn levensmotto is “Als je dicht bij jezelf blijft kan je ver komen.”
De eerste stap is natuurlijk om er achter te komen wie je bent, en wat je drijft, alleen dan kan je pas authentiek handelen en zijn. Mijn onverzadigbare nieuwsgierigheid en enthousiasme naar hoe men (letterlijk en figuurlijk) beweegt en hoe je deze (kunstmatig) kan beïnvloeden is zowel mijn persoonlijke als professionele missie.

“Hoe meer je weet, hoe meer je weet wat je niet weet” is een mooie tocht en geniet daar elke dag van!

Hoe ik werk

Ik begeleid mijn cliënt door middel van Individuele no-nonsense coaching.
Dat betekent dat wij samen gaan onderzoeken welke pad wij moeten bewandelen om jouw doel te bereiken. Dat kan ik met verschillende tools, die hoogst waarschijnlijk jou letterlijk en figuurlijk in beweging brengen. Deze zijn afgestemd en in overleg met jou.
Ik ben hierin onderzoekend, nieuwsgierig en af en toe confronterend. Tijdens een coaching traject probeer ik je, je eigen grenzen te laten verleggen. Hierdoor (her)ontdek je vaak nieuwe talenten bij jezelf.
Ik vind het onderlinge contact erg belangrijk en probeer jou als cliënt zoveel mogelijk op je gemak te stellen. Hierbij kan humor een belangrijke rol spelen.
Ik heb diverse coachingtools tot mijn beschikking, die ik precies afstem op jouw behoefte. NLP, systemische aanpak, face-to-face coaching, ATA of een combinatie daarvan: net wat jij nodig hebt om jouw persoonlijke doelen te bereiken! Er wacht een boeiende ontdekkingsreis op jou, waar je zowel privé als zakelijk profijt van hebt. Laat je ondersteunen door mijn praktische coaching, waarbij je gereedschap in handen krijgt om verder te bouwen aan je ontwikkeling.

Als je doet wat je altijd al deed, krijgt wat je altijd al kreeg.

Mijn ervaring

Ik heb 20 jaar les gegeven in het (sport) onderwijs (CIOS, ALO) en was studieloopbaan begeleider voor (topsport) studenten. Naast school hield ik mij ook bezig in de tennissport waar ik als tenniscoach en tennisleraren opleider bij de KNLTB heb gewerkt. Toen ik de coach opleiding bij de tennisbond deed kwam ik voor het eerst in aanraking met Actiontypes: Vanaf jouw geboorte beweeg je al op een eigen manier. Je beweegt vanuit onbewuste voorkeuren en behoeften die in jouw persoonlijkheid en motoriek zitten verweven. Iedereen heeft andere voorkeuren; dat betekent dat iedereen op een andere manier denkt, handelt, beweegt, leert, ontwikkelt en groeit. Ik ben mij hierin gaan specialiseren en heb hier diverse opleidingen in gedaan.
Vanuit deze basis is nieuwsgierigheid nog verder gegroeid en heb diverse coach opleidingen gevolgd; NLP, systemisch werk e.d. Ik ben gecertificeerd als ICF CPC mental coach en momenteel bezig met PCC (senior coach) opleiding.

Ik ben eigenaar van Baseline Sport en Talent Management en Y-Coaching en begeleid diverse topsporters.