Mentale Teambuilding

De beste investering in jou team!

.

Mentale teamtraining is gewoon nodig

De wereld van vandaag gaat razendsnel, mensen eisen steeds meer van elkaar. Niet alleen thuis, maar ook tijdens een studie of op het werk. Dat zie je helaas vaak terug in een hoog ziekteverzuim en lage medewerkerstevredenheid.

Gun je medewerkers de juiste tools

Het is dan ook belangrijk om je medewerkers uit te rusten met de juiste tools. Zodat zij weten hoe ze hun stressniveau gezond kunnen houden en optimaal gebruik kunnen maken van hun eigen talenten en energiegevers en die van hun collega’s.

Mentale teamtraining is hier bij uitstek geschikt voor. Daarmee investeer je niet alleen in de professionele en persoonlijke groei van je medewerkers, maar ook in hun welzijn.

Laat je team floreren, en niet alleen overleven. Maak ruimte voor een cultuur, waarin mensen zich gezien, gesteund en gewaardeerd voelen.

Je kunt zoveel bereiken met mentale teamtraining:

  1. Sterker teamgevoel: de teamleden leren elkaar beter kennen, bouwen vertrouwen op en versterken elkaar. Het team wordt merkbaar hechter.
  2. Elkaar echt begrijpen: de training helpt om duidelijker en effectiever te communiceren. Daarbij gaat het niet alleen om leren luisteren naar elkaar, maar ook het begrijpelijk kunnen delen van gedachten en gevoelens op een begrijpelijke manier kunnen delen.
  3. Stress onder controle houden: deelnemers leren technieken om met stress om te gaan, zodat ze, ook in uitdagende situaties, veerkrachtiger en kalmer blijven.
  4. Effectiever problemen oplossen: door de training verbeteren de mentale vaardigheden, wordt het creatief denkvermogen vergroot en worden nieuwe manieren gevonden om obstakels te overwinnen. Het is eigenlijk een mentale work-out voor onze geest.
  5. Verbeteren van prestaties: omdat de mentale training zorgt voor verbetering van concentratie, focus en zelfbeheersing, zullen zowel de individuele als de gezamenlijke prestaties aanmerkelijk verbeteren. En, misschien nog wel belangrijker dan de cijfers: het werkplezier groeit!

  6. Constructief conflicten oplossen: soms schuurt het op de werkvloer, maar dat hoeft niet altijd erg te zijn. Met de juiste training kunnen conflicten constructief worden aangepakt, zonder de samenwerking in gevaar te brengen. Integendeel, je kunt als team zelfs sterker uit conflicten komen!
  7. Leiderschapsontwikkeling: een goede leider neemt niet alleen beslissingen, maar inspireert en ondersteunt de teamleden ook! Mentale training versterkt de leiderschapsvaardigheden, waardoor een positieve, ondersteunende werkomgeving ontstaat.

Combinatie van diepgaand inzicht en adrenaline
Baseline STM heeft verschillende soorten mentale teamtrainingen, waarin de ervaringen van Yorick de Lange als sporttrainer op unieke manier zijn verweven. Het is dan ook niet zo vreemd dat wij hierbij nauw samenwerken met De Uithof, het grootste overdekte sportcentrum van Nederland.

Wij hebben samen met De Uithof diverse trainingen ontwikkeld, waarin persoonlijke ontwikkeling, diepgaand inzicht en adrenaline samenkomen.

Een voorbeeld
Een van onze meest populaire trainingen is ActionTypes, een interactieve mentale teamteamtraining van ongeveer 3 uur. Hierbij worden door middel van motorische testjes persoonlijkheidstypen geanalyseerd. Vanuit een door de opdrachtgever gekozen thema (zoals samenwerking, communicatie, omgaan met stress of leiderschapsontwikkeling) neemt een ervaren coach de deelnemers mee de diepte in over:

  • Voorkeursstijlen
  • Onderlinge samenwerking
  • (On)bewuste communicatie

Voor, tijdens of na de workshop doen de deelnemers een activiteit waarbij dit thema goed tot zijn recht komt. De Uithof biedt hiertoe diverse mogelijkheden, zoals curling, ijshockeyclinic (oktober – maart), expeditie Robinson, outdoor adventure, Topzone en krav maga.

Tijdens de activiteit wordt de groep geobserveerd door een of meer ervaren mentale trainer(s). Na de activiteit worden de bevindingen samen met tips en aanbevelingen teruggekoppeld. Dat gebeurt uiteraard op een heldere, praktische manier, zodat iedereen de volgende dag het geleerde in praktijk kan brengen.

Je gaat nooit met lege handen naar huis
Deelnemers krijgen naast een individueel persoonlijkheids- en voorkeurprofiel ook een teamprofiel mee aan het einde van de dag.

Altijd op maat
Het maakt niet uit of het om een kleine onderneming gaat, of een afdeling van een groot bedrijf: het programma wordt op maat gemaakt, zodat het past bij wat je nodig hebt.

Voor ieder leerdoel heeft Baseline STM de juiste training, en De Uithof een hierbij passende activiteit. Heb je voldoende tijd ter beschikking, dan kunnen er ook twee activiteiten op de agenda worden gezet. Heeft je team behoefte aan meer diepgang dan één dag kan bieden? Dan hebben wij verschillende mogelijkheden voor een follow-up.

Meer informatie nodig?
Neem gerust contact met ons op. Wij horen graag wat jouw behoefte is en vertellen je alles over onze mogelijkheden en tarieven.

Informatie

Wat onze klanten zeggen

Voor mij nu 2 weken geleden dat ik de workshop mocht volgen, super veel aan gehad, me wederom gesterkt in het pad dat ik nu aan het volgen ben. Enorm bedankt voor de inzichten, dat via mijn lichaam ook al duidelijk is hoe ik in mijn basis in elkaar steek, bijzonder! Maar het klopt als een bus 😇. Bedankt!!

5/5

Vanessa Meijer

“Eén van de meest inspirerende teamtrainingen die wij hier gehad hebben”

5/5

ASVZ

De trainingen snijden echt hout, zowel de teamleiders als organiatie leert hier veel van.

5/5

Gemeente Den Haag

Trainers

Yorick de Lange

Oprichter Trainer/coach